Det er efterhånden velkendt, at Mette Frederiksen føler sig hævet over grundloven, når hun udøver magt. Men hendes manglende respekt for de borgere, hun er statsminister for, stopper ikke her.

Siden Mette Frederiksens regering trådte til i juni 2019, har regeringen gjort et af verdens højeste skattetryk endnu højere ved at gennemføre 39 skattestigninger – og der er flere på vej. Med Arne-pensionen trækker regeringen 10.000 raske mennesker ud af arbejdsmarkedet i en tid, hvor danske virksomheder skriger på arbejdskraft. Og regeringen nægter at lukke dygtige udlændinge ind, som kan opfylde virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft. Disse er blot nogle få eksempler på, at Mette Frederiksens regering gør Danmark fattigere med sin politik.

Og det er ikke kun Mette Frederiksens politik, men også hendes måde at føre politik på, som er til stor skade for Danmark. Hendes regering har udvist en usædvanlig høj grad af magtfuldkommenhed, og ikke bare under coronakrisen. Mette Frederiksens regering begik desuden grundlovsbrud i forbindelse med minkskandalen, men er stadig ikke blevet taget til indtægt for denne forbrydelse.

Mette Frederiksen stiller gerne op til bløde aftenprogrammer og forproducerede budskaber, hvor hun prædiker om den demokratiske samtale, men stiller til gengæld ikke op til kritiske interviews eller spørgsmål. Hun fører politik efter kommunikation og ikke efter at skabe gode løsninger. Hun lader aldrig fornuftig politik komme i vejen for en god selfie, og hun og hendes regering vil detailstyre danskernes liv fra Christiansborg.

Dette er udtryk for en bekymrende magtfuldkommenhed i regeringen, som vil centralisere mere magt hos politikerne og Statsministeriet på bekostning af borgerne. Mette Frederiksens regering mener, at den ikke behøver spille efter de samme regler som os andre og kan bryde grundloven uden alvorlige konsekvenser. Danskerne fortjener bedre end dette. I et moderne demokrati som Danmark skal vi ikke centralisere magten hos en lille gruppe af mennesker, der kan lege kispus med retsstaten. Ingen er over loven og demokratiet, heller ikke Mette Frederiksen. Vi skal videre fra en statsminister, der går mere op i sig selv end i det ansvar, der følger med embedet.

Bliv medlem
50% rabat

Jeg vil gerne have dig med på holdet! Støt kampen for et friere og rigere Danmark for kun 200 kr.