Ingen skal forsørge andre, før de kan forsørge sig selv. De første 7.000 kroner hver måned skal være skattefrie. Og ingen skal betale topskat.

Danmark har et af verdens højeste skattetryk, og danskere, der bidrager på arbejdsmarkedet, betaler en meget stor del af deres indkomst til en offentlig sektor, som har vokset sig alt for stor. F.eks. skal en sygeplejerske med en gennemsnitlig løn betale ca. 50 % af sin løn til staten i form af skat og afgifter. Det betyder mindre frihed for danskerne og er grundlæggende uretfærdigt. Danskerne fortjener at blive bedre belønnet, når de gør en indsats.

Vi skal videre fra brandbeskatning af det arbejdende folk. Derfor foreslår vi i Liberal Alliance, at ingen skal beskattes af de første 7.000 kr. de tjener pr. måned. Det vil gøre en stor forskel, især for personer og familier, som ikke har en særligt stor indtægt. Det er 84.000 kroner pr. år, som man kan vælge at bruge på mere ferie, forbrug, opsparing eller hvad man ellers foretrækker. Man skal kunne forsørge sig selv, før man forsørger staten. Det vil også give folk et større incitament til at komme ud af offentlig forsørgelse og finde et job, når det bedre kan betale sig at arbejde. Den enkelte og samfundet vinder, hvis man får lov at beholde de første 7.000 kr. af sin løn hver måned.

Vi skal også have afskaffet topskatten. Topskattegrænsen ligger nu på ca. 545.000 kr., så hvis man tjener mere end dette beløb pr. år, tager skattefar 15 % mere. Topskatten rammer langtfra kun de rige, da mange almindelige danskere, som er fx sygeplejersker eller folkeskolelærere, også betaler topskat. Det er en ekstra skat på folk, der er flittige og arbejder hårdt, og topskatten får derfor folk til at arbejde mindre. Det er uretfærdigt over for den enkelte og usundt for samfundsøkonomien. Folk skal have mere ud af at gøre en ekstra indsats frem for at få et skattesmæk. Topskatten har også en meget lille betydning for uligheden, så til gengæld for at øge uligheden en lille bitte smule kan vi ved at afskaffe topskatten belønne flid og øge den økonomiske aktivitet i samfundet – til gavn for alle danskere. Du fortjener at få en større gevinst ud af at give den en ekstra skalle.

Bliv medlem
50% rabat

Jeg vil gerne have dig med på holdet! Støt kampen for et friere og rigere Danmark for kun 200 kr.